Is geluk te koop?

Tegenwoordig is wit de kleur van geld. Het produceren en distribueren van heroïne en cocaïne levert kapitalen op voor de grote bazen. Behalve in luxe villa’s steken ze dat geld in de wapenhandel en hiermee in het ondersteunen van extreme, militante groeperingen. 

Hetzelfde geldt voor dat andere witte product: ivoor. U denkt toch niet dat de olifant zijn slagtanden heeft geruild voor een bak sappige groene bladeren? Olifanten worden met honderden tegelijk afgeslacht voor hun slagtanden. Dit levert de stropers duizenden dollars op. En die dollars worden gebruikt om nog meer wapens te kopen.

De mens is inventief. In oorlogsgebieden of landen waar het uitkomen voor je mening je voorgoed (mond)dood maakt, verkopen ‘mensen’ voor veel geld tickets naar het paradijs. De lokale bevolking verkoopt huis en haard, en met alleen de kleding die ze aan hebben stappen ze in een bootje. De kans dat ze de tijdens de overtocht verdrinken of verdrukt worden, is groot. Toch wagen ze de stap, met vrouw en kinderen, alles achterlatend wat ze hadden. Een totaal onbekende toekomst tegemoet. Wat de mensenhandelaren er niet bij vertellen is dat de deuren van dat paradijs over het algemeen op slot zitten. En dat ze in dat paradijs echt niet met open armen worden ontvangen. Maar alles is beter dan leven in oorlog, armoede en geweld.

Persoonlijk hou ik mijn hart vast voor wat er over een half jaar voor nieuwe goederen of diensten worden aangeboden.



©Anja, september 2015


Een verhaal voor de WE-300. De WE-300 is een uitdaging van Plato: schrijf een verhaal/blog van exact 300 woorden over een bepaald woord, maar gebruik dat woord niet in de tekst. Het woord voor de maand september is: handelen. Lees meer over de WE-300 op Platoonline.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten